19:00

FK Örebro

Referat: Frövi IK - FK Örebro

Målfyrverkeri av Frövi
FIK inleder matchen med att skapa en farlighet redan i första spelminuten då Wille M lyfter en boll mot Anton som sedan spelar vidare till Höijer som avslutar med ett skott som i sista sekund täcks av ett ben hos gästerna. MInuten senare kommer nästa farlighet för Frövi och det är Höijer som får chansen med ej mål på skottet. I minut 3 spelar Johannes fram Höijer som kommer med fart in i boxen och trycker iväg en bössa som smiter på fel sida om stolpen. I minut 5 kommer ett kanonläge för Frövi att näta men avslut från nära håll går över ribban. Minuten senare får Kevin ett bra skottläge med vänsterfoten som målvakt räddar. Minuten senare får Kevin återigen ett bra skottläge men gästernas målvakt gör en ny bra räddning. I spelminut 9 kommer Kevin in i boxens högra sida och avslutar säkert genom att placera bollen i målvaktens högra hörn och ledning 1-0. I minut 10 lyfter gästerna in en boll i Frövis box där anfallet började med med lite sovande Frövi-spelare men farligheten medför inget mål. I spelminut 12 trycker Höijer iväg en projektil som går i mål via ribban men assisterande domaren hittade en offside så inget mål. FK Örebro får en frispark på offensiv planhalva i minut 14 som lyfts in i boxen som avslutas med ett skott mot Micke i Frövi-målet som gör en lätt räddning. I nästa spelminut är FIK lite passiva och det nyttjar gästerna och får till ett skottläge men Micke är med och räddar. I minut 16 får FIK ett omställningsläge som medför friläge för Kevin som försöker lobba in bollen över utrusande målvakt men boll går strax utanför. I minut 18 skapar FIK en farlighet som gästerna reder ut till en hörna som sedan blev resultatlös. I minut 19 trycker vi på inne i boxen och det är tilltrasslat framför mål men vi får inte in bollen. Stoffe lyfter in en frispark i boxen som Höijer möter med pannan men inget mål. I minut 25 får Anton ett halvvolleyläge men boll över ribban. I minut 26 får FIK en frispark på offensiv planhalva. Johannes tar sats och trycker iväg högerbössan som går i nättaket via ribban och ledning FIK med 2-0. Nästa farliga målchans kommer i minut 29 men Höijers avslut räddas på mållinjen av en utespelare. Johannes frispelar Kevin i minut 31 och Kevin rundar utrusande målvakt och rullar sedan in bollen i öppet mål, 3-0. Två minuter senare gör gästerna en bra räddning på ett bra skott från Kevin. I minut 35 får Stoffe ett bra skottläge som gästerna lyckas täcka till en hörna som sedan blev resultatlös. Manuel kommer in i boxens vänstra sida, i slutet av första, men back är med och avvärjer ett bra FIK-läge.
3-0 till Frövi efter första
I minut 49 fälls Ili på vänsterkanten och slår självfrisparken och bollen går direkt i mål efter en stuts och det står 4-0 på resultattavlan. I minut 52 fälls Anton och FIK får en frispark på offensiv planhalva. Ili tar frisparken som lyfts in i boxen och där möter Höijer bollen med pannan och nicken sitter i nät och ledning med 5-0. I minut 54 kommer 6-0 efter att Ili gjort en fin instickare till Kevin som går förbi målvakt och rullar sedan in bollen i mål. Minuten senare är det nära ytterligare ett FIK-mål men avslutande nick rensas på mållinjen. I minut 57 är Wille A i ett farligt läge som sedan medför att Anton får bollen och trycker till men inget mål då gästernas målvakt gör en fin räddning och tippar boll till hörna. Närmaste kvarten skapade FIK flera bra anfall men inga mål. I spelminut 75 spelar Höijer fran Kevin som förvaltar framspelningen på bästa sätt och FIK leder med 7-0. Minuten senare passar Kevin fram Höijer som kommer fri mot målvakt och Höijer är säker och bollen sitter i nät, 8-0. I minut 77 får gästerna till ett avslut men boll en bit över ribban. Gästernas målvakt gör en bra benparad på ett farligt Frövi-skott i minut 78. Oscar spelar fram Höijer i minut 81 som spelar vidare till Kevin som från nära håll gör sitt femte mål och FIK leder med 9-0. I minut 84 lyfter FK Örebro upp bollen på offensiv planhalva med Calle i Frövis backlinje är säker och avvärjer anfallet. I minut 87 är Oscar i duell med flera spelare i FK Örebro och får med sig en frispark på straffområdslinjen. Oscar tar själv frisparken som slås direkt i mål, i målvakts högra hörn, och FIK leder med 10-0. Minuten senare gör Höijer sitt tredje mål (11-0) efter att ha framspelats av Kevin där Höijer sedan avslutar med att lyfta bollen över utrusande målvakt.
Det blir inga fler mål i matchen så slutresultatet skrivs till 11-0 och det är ett stabilt spelande Frövi som vinner rättvist efter en bra lagprestation.